vinden har vänt...

... eller nått i den stilen.

Visst har det varit helt fantastiskt med vinter! Kung Bore har haft ett oväntat långt övertag, vilket har gett barnfamiljer land och rike runt en tid med helt fantastiska möjligheter till vintersporter.  Det har varit pulka, skidor (både länden och utför) snöbollskrig, mysiga snölyktor, snögubbar kanske en och annan snöborg också. Nu verkar det dock som Bore fått ge upp och slaskat till sig ordentligt. Familjen vaknade av att det kommit någon centimeter nysnö på morgonen, dock visade termometern på oroväckande noll grader!! Vi skenade ut i snön för ett sista ryck innan det fina vita försvann. Vi byggde snögubbar för glatta livet och det blev till slut små installationer av dem, vilka föreställde alla som bor i huset. Vi fick ihop hela sju gubbar/gummor i varierande storlekar. Tyvärr steg kvicksilvret i termometern och snön blev bara tyngre och tyngre, för att inte tala om blöt. Det hade kunnat bli riktiga skulpturer av allt men fick stanna med vanliga snögubbar.



Som barnsligt förtjust i Kalle och Hobbe skulle jag kunna tänka mig att härma någon av Kalles "hyss" med snögubbar, men det skulle krävas både tid och lite bättre förutsättningar vad gäller väder och vind. Det får bli en annan gång. Kommer jag till så lovar jag ett fotorepotage av resultatet.

Huskatten fick dock frispel på gubbarna och kände sig antagligen grymt hotad av dessa varelser. Efter lite vankande som "katten runt het gröt" gick han till plötslig attack. Gubben hade ingen chans att värja sig mot den skur av vassa klor som utdelades. Efter några få sekunder var kattens seger odiskutabel.

 

Förmiddagen avrundades med ett lass pannkakor, sylt, äppelmos och lönnsirap... *mmmm*

Kommentarer
Postat av: Jojjo

Ha ha!.. kul katt!!

2009-02-23 @ 08:40:25
URL: http://tellen.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0