Skämmes ta mig faan...

... Här skaffar man sig en blogg och så skriver man inte in den. - jaja, jag ska bättre mig. Jag lovar.


Det har hänt väldigt mycket i mitt lilla liv. Jag har börjat mitt nya jobb som larmoperatör. Det innebär att jag måste plugga en hiskelig massa. Upplärningen/utbildningen förväntas ta ca 14-15 veckor och av de veckorna så är 3 veckor förlagda till Uppsala. Den första veckan i Uppsala är avklarad med en helt kokt hjärna som resultat. Dock fick jag möjlighet att få uppleva saker som inte är var man (eller kvinna för den delen) förunnat. Jag har provat på rökdykning och vara instängd i en helt övertänd kontainer. Att eld var vackert det visste jag redan, men när rökgaserna precis är på väg att antändas så måste jag erkänna att det var helt fantastiskt vackert. Varmt? - Javisst var det varmt (man kan nog använda sig av klyschan "varm som i helvete"), närmare bestämt ca 800 °C någon decimeter ovanför hjälmduken. Coolt? - Nått ända in i hästväg!


Jag lämnade en liten familj på Scandic men känner nog att jag hittat ytterligare en liten familj igen. Jag tror nog att jag kommer att trivas som en liten guldfisk i sin lilla skål. Förresten trivs guldfiskar i en liten skål? Äh, jag trivs hur som helst riktigt bra. Lite ovant är det dock att jobba under tider då man tidigare bara sovit, men det går nog att vänja sig.


Den här veckan har övriga familjen varit till fjällen och firat svärfars 60-årsdag. Jag kunde tyvärr inte följa med då jag är mitt i upplärningen... *sucka* Det är å andra sidan ganska skönt att känna att man saknar familjen. Jag tror att det är viktigt att få känna saknad, så man inte bara tar allt och alla för givet. Men nu gör det inget om de kommer hem.


Nästa helg bär det av till Stockholm och dop av barnens senast tillkomna kusin. Vi åker upp på fredagen och kommer att övernatta på Scandic Skogshöjd i Södertälje, jag förutsätter att det kommer till att bli en upliving.


Det var nog alles för den här gången och jag lovar bot och bättring på skrivandet.

Nu har jag brutit ytterligare ett sigill

Då kan jag berätta att jag tagit oskulden på min avskedsgåva, Old Pulteney 12y. Omdömet då? - frågar sig vänner av ordning. Som frugan sa "den var inte så hemsk" vilket bör ses som ett fantastiskt gott betyg. Själv upplever jag den som en "snäll" whisky med toner av torkad frukt, liten rökighet och aningen sherry. Det är helt klart en positiv överraskning och något som jag varmt kan rekommendera, även till nybörjaren.


Mad Majk - Den här är verkligen värd en plats i hyllan. Byt ut Irländaren Red Breast mot den här högländaren och du gör inte bort dig.


Tack och hej...

I går var det fredag och jag slutade mitt jobb på Scandic Portalen. Efter att jag sovit hela förmiddagen var det lite "tack-och-stick-nu-fika" i receptionen. Vi svullade på en stor princesstårta och bälgade kaffe som vore det den yttersta dagen. Det visade sig att man hade samlat ihop till en liten gåva i form av en whisky
  
- tack så mycket! Kvällningen fortsatte med att jag och Vaktis kvistade över till Jensens Böfhus och åt oss en bit mat. Efter maten strålade vi samman med Mad Majk och så var det dags att gå in till Atlantis för lite relaxande och massage, huwa va gôtt det var. Min massör hintade mig dessvärre om att min axel antagligen behövde en liten översyn av en kiropraktor, jag har tydligen på tok för dålig rörlighet i den. Jag är väl medveten om att den är lite risig. Jag knosade till den på något sätt i sommras när jag lekte med ungarna på studsmattan. Vi får väl se om jag tar tag i mitt liv och kollar upp den. Kvällen/natten avslutades med att fylla på med lite alkohol i blodomloppet. Lobbybaren först och sedan Karlssons. Jag måste tillstå att jag hade en höjdarkväll med mina forna kollegor. Tack ska ni ha alla...

Nu kommer jag förvisso inte sluta drälla omkring nere på Portan, jag har för många vänner där... Mig slipper ni inte undan så lätt, må ni tro.

                                                                                                                                                                                                          

Fulmjölken tar mark

Arla Foods gor nu ut och sänker ersättningen till Svenska mjölkbönder med 40 öre per kilo levererad mjölk. Det har visat sig att vi (konsumenterna) uppenbarligen tycker att Svensk mjölk är för dyr, så vi går och köper "fulmjölk" som fått resa halva europa runt (t. ex. Lidl säljer mjölk från Polen) Det handlar inte bara om att vi ska värna om våra bönder utan i slutändan är det en miljöfråga. Varför ska vi skvalpa mjölk runt hela europa när grannens kossor klämmer fram den?



Aftonbladet Mat & Vin

I mål!

Japp, jag har nu alldeles strax passerat mållinjen. Mina arbetande nätter på Portalen är nu slut. Jag har varit under Scandics röda flagga i 8 år. På sätt och vis känns det lite ledsamt att lämna, men nya öden och äventyr väntar. På måndag kliver jag in på SOS Alarm AB. Jag får mycket närmre till jobbet och jag slipper Karlssons personalmat :D

Nytt utseende

Jag har passat på att byta lite design här då jag tyckte att det behövdes någon slags uppryckning. Jag har förvisso inte gjort den själv utan jag har helt sonika tjorat den från designbloggen.se. Enkelt och smidigt eftersom jag inte direkt är någon kodknackare. Gillar du den inte? Sitt då inte och gnäll utan kom med en ny ;)

Det kom ett långväga paket.

I dag ringde det på dörren och utanför stod ett stackars bud i snålblåsten och hade för avsikt att leverera ett paket till adresserat till hela familjen. Då jag omedelbart identifierade mig som en del i familjen skrev jag under på den digitala displayen och fick således paketet i min famn. Paketet kom från Florida, USA. *weee* Vi blev samtliga uppspelta som små barn innan tomten kommer lufsande. Det var ett paket från familjen Hård af Segerstad, våra amerikanska vänner som lämnade oss i höstas. Lyckan var total.

Paketet innehöll lite leksaker till barnen och till fnissig upprymdhet diverse typiskt amerikanska matvaror i torr form. Det var brownie-mix, pannkaks-mix, en kartong macaroni and cheese och frystorkad glass. Ja, du läste rätt, frystorkad glass. Då familjen bor i närheten av Cape Canaveral så har de varit och köpt lite souvenirer därifrån. Glassen är tydligen sådan som finns med på alla rymdresor. Det var en speciell upplevelse att stoppa den i munnen. Visst det smakar glass, men munnen säger inget om att det skulle vara glass... märklig känsla.

Nu börjar vårat jobb att försöka matcha detta paket. Vi har någon ide färdig, men det kommer krävas djupa veck i pannorna ett tag.

I skrivande stund har jag inte tillgång till foton på varorna, men de kommer upp i morrn.

En

Nu har jag snart betat av näst sista natten. Jag har börjat samla ihop alla min prylar, tömma facket och radera privata mappar på servern. Skåpet tömmer jag  på väg hem. Det är en underlig känsla, en kompbination av vemod och lycka. Det är bara att inse att jag kommer att sakna Portalen ganska mycket. Jag vet å andra sidan att mina arbetskamrater ändå finns kvar där, bara att kvista och slänga käft. Var så säkra, jag kommer att glida förbi emellanåt.

Nu drar det ihop sig...

... jag har precis kommit hem från SOS med mitt nya 6-veckorsschema och den nya uniformen. Persedlarna sitter som en fläskläpp med ett litet (läs stort Red. anm.) den stickade tröjan var stort som ett flaggskepp. Jag tog tre steg och sedan rörde sig tröjan. Jag insåg ganska snabbt att jag hade två alternativ, antingen byta eller äta mycket, mycket mer. Jag valde "dock byta-alternativet" När jag tittar på schemat inser jag till min förvåning att jag bara har en hel natt på 6 veckor!! Hur faan ska det gå till å vända dygnet till den ljusa sidan. "Once you go night you'll never return" eller nått i den stilen. hahaha... Näe skämt åsido det känns fantastiskt skönt att inte ens behöva jobba några helger närmaste 6 veckorna. I natt går jag på näst sista passet på Scandic - "Guttare än kräm"

Naturis is the shit

I dag har helafamiljen varit ute i friska luften med de tyska vännerna och åkt skridskor på sjöis, närmare bestämt på Landsjöns eminenta is. Jag får nog erkänna att det var väldigt länge sedan jag upplevde en sådan fin naturis, helt blank och fin. Förklaringen till detta kan nog hittas i att det i nästan 14 dagar varit minusgrader utan tillstymmelse av snö. Det bör ses som det ultimata klimatet för bra naturis. Dagen till ära var inte överdrivet kall. Temperaturen höll sig runt -3 grader med lite lätt sjöbris. Nu är familjen hemma med snuvig näsa och trötta ben. I morgon börjar vardagen, jullovet är slut. Ungarna börjar på förskolan och frugan går till jobbet. Jag vill samtidigt passa på att poängtera att jag bara har två nätter kvar under scandiansk röd flagg. På måndag börjar jag min anställning på SOS Alarm AB *gött*


deux

Det går fort när man har roligt... eller ska inte grisar ha roligt?

så var det tre igen...

heja heja heja


Jonas, för i helvete!

Han ser inte bara ut som ett barn, han beter sig som en bortskämt skitunge. Här blir man tillfrågad om man vill vara med på "slottet", man tackar ja och kommer med. Reglerna dras och det godkänns. När sedan skiten träffar fläkten så pallar man inte utan tjurar värre än en trotsig 5-åring. Jonas, för helvete, du är långt ifrån så stor att du har kapital till att vara divig. Ta och snyt dig och väx upp.

Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet


tick tack tick tack

Nu har jag slängt ut den anskrämliga granen och vipps så fläg den stackars pendelklockan igång igen... Så skönt det var att bli av med det barrande sillebenet.

Spotify

Jag tror att jag börjar gilla den nya flugan Spotify på riktigt. Hur smidigt är det inte att kunna streama musiken man vill lyssna på? Det finns någonstans 2,5 miljoner låtar att välja på just nu så något som faller en på läppen är inte helt omöjligt. Att tjänsten dessutom är laglig gör den inte sämre. Man går ändå och väntar på att en "crackad" version ska dyka upp. En version som gör att man på ett enkelt och smidigt sätt tankar hem musiken  till datorn. För det finns en nackel som det är just nu. Jag kan inte få över musiken till min MP3spelare. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge.

2009 - med tillförsikt

Hej och välkommen år 2009. Vad har du tänkt att bjuda på? För inte kan det bli sämre än 2008? nä, tänkte väl det. 2008 får nog gå till historien som ett av de jobbigaste åren i mitt hittills levda liv. Inte mycket att göra något åt utan bara att blicka frammåt och se tiden an.

Nyårslöften? - Tja, inte några direkta löften utan det ligger mer på en nivå av önskan och intention. Önskan om att få mer tid med familjen och samtidigt intentionen att spendera mer tid med barnen och frugan. Det kan bara bli bättre.

Tjohoo 2009, here we go, go, go ner på sta'n och klubbar säl...!

3+2=5

Efter diverse slarv med att få ut schema i rätt tid så blev jag pådyvlad två nätter till. Min sista natt blir nu som befarat den 8 januari. Det finns inte så mycket att säga om handläggningen av schemat. Jag kan nog dock tycka att det slarvas och tas lite för dålig på allvar. Men vem är jag att tjura om det nu, jag slutar ju!! *weee*

RSS 2.0