Hellday

Den här dagen har varit något ända in i hästväg. Den rivstartar med att den minsta, vaknar och studsar upp som en möbelfjäder klockan strax innan 0700 med en feber som närmar sig 40° C. Den äldre, E vaknar något senare och är lite i spralligaste laget, vilket straffar sig ganska omgående. Han halkar, faller och likt en bäver sätter han framtänderna rätt i en trästol. Med ett illvrål värdigt en b-skräckfilm möter han mig i hallen och blodet formligen rinner ur munnen. Första tanken är bara att han bitit sig i läppen. Vid lite närmare undersökning visar det sig att det inte bara är läppen som fått sig en smäll, en av framtänderna saknas och mot mig gapar bara ett köttigt, blodigt hål. När vi väl konstaterat faktum att en det här är nog värre en förväntat letar vi efter tanden på golvet. Den hittar vi inte, men däremot ser vi spåret i stolen efter tanden. Efter mycket tröstande och en snabbfrukost för oss med hel gom bär det av till tandläkaren som konstaterar att mjölktanden är uppkörd I höjd med den permanenta som någon gång i framtiden skall titta fram.


E gör en fantastisk insats och lyder tandläkarens minsta vink och låter henne pilla och känna i och runt hålet. Läppen har han nästan bitit igenom och flera tandläkare rådgör huruvida man ska behöva plocka fram sutursetet och sätta ett stygn. Beslutet blir som tur är nej, det behövs inte. i det akuta skedet gör man inget åt tanden utan man förutsätter att den med hjälp av tyngdlagen kommer att komma ner ur sitt gömsle och så hoppas man att den permanenta inte tagit allt för mycket skada. Det vet man dock inte förrän den i sin tur kommer fram. Att E borde ha ont förstår de flesta, men jag tror inte att han själv förstår det. Hans smärttröskel är oroande hög. Visst han har lite ont men inte I närheten av vad jag tror att man borde. På det hela taget är jag grymt imponerad över med vilket jämnmod han tar det hela. Vad som oroar mest är att han inte ska kunna äta lördagsgodis till helgen. Här snackar vi stoora problem ;)


Dagen som skulle varit lite lugn och sansad fick ett helt annat mönster, men nu är den över och jag hoppas verkligen på en lugnare dag I morgon.


Jag är kanske en terrorist...

Nu är Island ett terroristland. Kul för NATO som har baser där, vad faan ska det göra med dem? Ska man passa på att kasta ut Island från NATOsamarbetet nu? Om man nu kan stämpla ett land som Island som terrorister för att man av ekonomiska skäl fryser likvida medel för några stackare så kan vi på samma sätt resonera att Sverige är ett land som hyser en hiskelig massa terrorister.


Svenska Försäkringskassan har under en längre tid brottats med enorma problem att betala ut pengar och agerat på ett sätt som närmast kan liknas vid att man fryst likvida medel för människor. Det borde innebära att man kan stämpla hela Försäkringskassan som en terrororganisation på samma grunder som Storbritanniens premiärminister Gordon Brown stämplat Island. Om jag nu till slut får loss pengar från Försäkringskassan så blir jag per automatik en terrorist själv, jag är ju då stödd av en terroristorganisation. Det är en ganska kul tanke må jag säga...

//En terroist

Jag förstår som vanligt inte...

... varför man i media måste basunera ut en så jävligt dålig nyhet som att 40% av hastighetskamerorna längs våra vägar är avstängda. Vad ligger det för nyhetsvärde i det? Resultatet kommer väl bli att alla idioter i trafiken kommer att skita ännu mer i hastighetsgränserna. "- de funkar ju ändå inte" Kan man lite långsökt kalla det här för brottsprovokation?

Visst finns det en avskräckande effekt bara av att ha ett kamerahus längs vägen, men då krävs det ju att man ska misstänka att det sitter en aktiv kamera som när som helst kan blända skallen av dig med en blixt.

Jag har väldigt svårt att förstå varför media i många fall ska gå ut och avslöja dylika saker. Det uppmanar ju bara indirekt till att fler ska strunta i de där runda gulröda skyltarna med ett tal i svart... För egen del skiter jag väl i det, då jag gör vad som står i min makt för att hålla hastigheterna, men som jag skrev innan trafiken är full av idioter. Det är en sådan jag INTE vill möta nästa gång jag har familjen med mig i bilen.

Skitnyheten finns att läsa i Aftonbladet och Expressen

Sad but true

Nu börjar det sippra fram att det verkligen är som jag misstänkt länge" the more i see"... ogentligheter bland ATG-ombuden. Ja, någonstans måste " maffian" få sina biljetter ifrån och det är ju uppenbart stora pengar inblandat. Det är helt sjukt att man från LiveNation har så enormt dålig koll på hur, när och vart alla biljetter försvinner. För min del spelar det ändå ingen större roll längre då det ändå är " too late too late"

Nu kräver jag krafttag mot maffian! Arrangörerna borde gå ut och "seek and destroy" den organiserade svarta marknaden som är " the thing that should not be" . Det kan inte vara så jävla svårt att förbjuda organiserad efterförsäljning av biljetter. Att man som privatperson ska kunna ha möjlighet att sälja biljetten om man fått förhinder är en självklarhet. Att det finns företag som har sitt levebröd att ockra biljettpriset på felaktigt tillhandahållna biljetter, det visar bara på en flathet och fel " attitude" från arrangörerna. En vädjan till arrangörerna måste ändå vara att gå ihop och " turn the page"

När aftonbladet gör en rövare och testar att köpa hundratals biljetter via ett av de här skupelfria bolagen (läs slutsålt.se) så visar det sig egentligen inte vara några som helst problem. Svarta marknaden har i det här läget " no remorse"

I slutändan är vi väl alla ändå ute efter " ... and justice for all"


"The shortest straw"

Biljetterna till Metallicas båda konserter i Globen i mars hade en strykande åtgång. På knappa 30 minuter såldes de slut. Ojdå... det var inte illa - Jo för faan det var det! Det finns ett par sanningar bakom detta, dessa sanningar gäller med största sannolikhet inte bara Metallicas biljettsläpp. Det är inte alla biljetter som släpps ut till allmänheten. Flera tusen biljetter är redan tingade av den organiserade svarta marknaden t.ex. biljett nu AB, och slutsålt.se, av fanclubben MetClub och diverse bussbolag. Att bussbolagen kan boka upp sig kan jag ha viss förståelse för då de måste planera lite resor etc. Att MetClub har lite förmåner hyser jag den största respekt för. Här har man dock en maxgräns på 2 biljetter per spelning och gubbe, men svarta marknaden har fri tillgång till biljetter och det är ett hån mot oss vanliga människor som bara vill åt en hejdundrande föreställning. Jag förstår inte hur man från arrangörers sida stillasittande kan se på när "maffian" lovar förbeställa biljetter och köper upp tusentals biljetter bara för att höja priset med dryga 250%. Det är närmast en skandal. Det skulle vara lite kul att höra några synpunkter på detta från maffian eller livenation som verkar gilla läget. Det kanske är så att den svarta sidan är en underorganisation till Live Nation och man genom den delen blåser Metallica på royalties?



Det finns lite annat att önska från ticnet dessutom. Hur kan man år efter år ha sådana problem med anstormningen av biljettköpare till stora akter såsom Metallica eller AC/DC för den delen? Hemsidan orkar inte med och telefonen havererar helt. Jag vet att det bara är för oss vanliga dödliga privatpersoner som har dessa problem - varför? Jag skulle vilja vara lite provikativt teknikfientlig och hävda att det var bättre förr innan man började sälja på nätet. Då satt det en arme av telefonförsäljare och på ett personligt plan tog emot beställningar. Visst telelinan havererade förr också men då stannade försäljningen av som en direkt följd till teknikstrulet. Nu slocknar vissa kanaler och stänger ute stora delar av befolkningen. Jag kan förstå att det är mycket billigare för säljaren att slippa ha faktiska människor som svarar I telefon men se då för söte sören till att servern orkar med och att man har ett bokningssystem som pallar en större skara metalheads.

Nu kan kanske vän av ordning lista ut att jag hoppade över sömnen i morse efter jobbet helt i onödan. Jag blev köade klart till ticnets sida typ 5 minuter efter att alla blijetter var slut. Jag gav det dock en chans till skillnad från Nima, " my friend of misery" som helt sonika blev överkörd av snoozefunktionen somnade ifrån släppet helt. Jag är övertygad om att varken han eller jag kommer att stödja ockrarna till eftermarknadssäljare med sina 250%-iga påslag. Vi får väl helt sonika gå samman och smälla i en DVD knäcka ett par 6-pack, dricka sorgeöl och skråla tillsammans i refrengen till master of puppets.

Bitter? Jag är faan inte bitter!!


Sammanfattning av helgen som gått...

Lördagsnatten bjöd inte på några större begivenheter. Folk i rörelse på gatan utanför, kanske lite fler än vanligt så här helgen innan löning. Det lilla extra vimmlet kan bero på JönköpingsGalan 2008. Alla tätorter med aktning har väl en gala? Så även Jönkeboda. Årets ambassadör blev något otippat Mian Lodalen.



Besynnerligast under natten var nog snubben som kom springandes förbi hotellet i bara kallingarna. Klockan var väl sisådär en 03.30 när grabben kommer löpandes nerför gatan, tätt följd av en vit Audi. Vid korsningen stannar killen och sliter upp kallingarna i värsta Steve Urkel-maner, sedan sätter han sig helt sonika på Audins motorhuv och denne kör vidare. Det är inte så jädra enkelt som man kan tro att hålla I sig på en motorhuv, jag hoppas killen klarade sig från större blesyrer. Lite asfalt I skinkorna skulle han dock behöva som minne och reminder om att man ska ge faan I dylika dumheter när man är på fyllen. Det är i sådana här lägen man önskar att det fanns en kamera att dokumentera dårskaperna med.



Nu är det söndagnatt och i det närmaste tomt på hotellet, lite eftersläntrande gäster som suttit fast i tågkaoset. Alla som på ett eller annat sätt varit beroende av tågtransporter ha i dag varit lite ur tid. Jag är trött som jag-vet-inte-vad, sömnen under dagen har varit lite sisådär. Frugan är förkyld och trött, ungarna löper amok. Inte det lättaste att få sömn i de små blå då inte... Jag drömmer mig bort mot ett jobb utan ständig natt. Det är inte det att jag inte klarar av nattjobb, men faan jobbar man ständig natt tappar man helt socialt umgänge. Spelar ingen roll hur man än vänder sig så har man ändan bak (vilket kanske är tur, så man inte skulle tappa den och upptäcka det först när man ska på muggen och inte har något att sitta på) Jag jobbar alltid när alla andra sover och sover när andra är vakna. Jag möter frugan som hastigast på morgonen och tar ungarna till förskolan, sover, hämtar ungarna och umgås med dem. Sedan kommer frugan hem, vi dricker en kaffe, lagar lite mat och äter. Sedan börjar klockan närma sig kvällen och jag drar mig tillbaka för att försöka få till någon timmes skönhetssömn innan jobbet... Det ger inte många minuters kvalitetstid med frugan. Det är jobbigt.



Nu är det bara att härda ut söndagnatten för att sedan ge faan i att sova och sätta sig till framför burken och försöka få fatt I biljetter till vårens begivenhet I globen. Biljettsläppet är kl 09.00, vis av erfarenhet så brukar biljetterna ta slut på knappa 15 minuter. Nu är det två spelningar så det kanske kan ta upp till 20 minuter innan de är slut den här gången. Men det är inte att ge sig faan på. Det är ju själva faan att de ska envisas med att öppna mitt i natten, kunde de inte tänka lite på oss nattarbetare och ha biljettsläppet run 4-5-snåret? Det vore service!


Metallica till världens största golfboll

Äntligen är det dags för Metallica att ta sig till Sverige. Den här gången spelar de två gånger i Globen. Datum är satta till 7 och 8 mars nästa år, med biljettsläpp den 20 oktober kl 09.00. Som förband kommer Machine Head och The Sword. Att det nu blir två spelningar kan förhoppningsvis göra att jag har möjlighet att komma över någon biljett utan att behöva gå till svarta marknaden såsom biljettnu.nu. För företag som sätter i system att köpa upp mängder av biljetter för att sedan sälja dem till priser som kan liknas med rena rånet hyser jag inte den minsta respekt för.

Sist Metallica spelade i Globen fick jag skolka (men min kära mors goda minne) från julavslutningen i skolan. Ung och dum som jag var (till viss del fortfarande är) rockade jag fett utan proppar i öronen. Det gjorde att jag har ett bestående minne som i folkmun kallas tinitus. Jag har dock en ganska mild form av tinitus, men den ställer dock till det en aning i vissa situationer. Det är inte mycket att gnälla om, jag vet att har man inte tinitus själv fattar man egentligen inte vad det handlar om... men men nog ordat om detta...

Lukthandla

Nu ska vi höja köplusten genom näsan. Genom konstgjorda dofter ska vi konsumera mer, ett ganska intressant grepp. Genom att det luktar mer frukt än vad det egentligen gör ska vi lockas till att köpa på oss mer frukt som vi sedan måste slänga för att vi inte hinner eller orkar äta upp innan den ruttnar. Genast börjar min något trötta hjärna skena och hitta på dofter som skulle höra  till olika avdelningar, vissa mer angenäma än andra.

  • Fruktdoft - Fruktdisken
  • Nybakat-bröd-doft - Brödavdelningen
  • Sötsliskig doft - Lösgodiset
  • Bajslukt - Blöjavdelningen


Sedan finns det ett par avdelningar som jag inte ens vill spekulera i doftförslag *höhöhö*
Nej, jag betackar mig nog för dylika försök till att exploatera vårat undermedvetna ytterligare. Det räcker gott och väl med all reklam och lockvaror.

Shop and out.


Jag ser ljuset!

... Jag har nu kommit förbi tre av fem möjliga hinder för att komma från mitt nuvarande jobb. Vi är nu inte fler än 4 stycken kvar i rekryteringsracet. Hur många som ansökt vet jag inte, men efter första gallringen var vi inte fler än tolv och nu har man alltså gallrat bort 8 som av olika anledningar inte höll måttet. På tisdag förmiddag ska jag utsättas för ett så kallat stresstes eller som det egentligen är ett test på simultankapacitet, man vill se hur bra jag är på att hålla många bollar i luften. Jag förväntar mig ett svårt test, men känner mig ändå ganska säker på att jag kommer att klara det galant.

För var gång man gallrar och jag går vidare känner jag mig allt mer säker på att jag ska byta jobb.

Jag vet att det samtidigt är mycket farligt att bygga luftslott på förhoppningar. Ju mer man förväntar sig en sak desto mer besviken blir man när det går i stöpet. Men WTF sådan är jag och det är bara att tugga i sig. Jag misstänker att jag i slutet av nästa vecka vet huruvida jag får tjänsten eller inte.

over and out


S.O.S

Idag ska jag försöka ta mig igenom steg tre i en femstegsraket till rekrytering. Jag har klarat av personlighetstestet och intelligenstestet *hoppsan*, om allt går min väg så klarar jag dessutom av första intervjun för att sedan gå till stress-/simultankapacitetstest och därefter den andra intervjun. Det var länge sedan jag kände att jag var så här nära att komma ifrån hotellet, så nu jädrar gasar vi! Kl 1300 ska jag vara pigg och alert nog för att vara mig själv och kunna svara vettigt och sakligt. Innan jag kommer till det stadiet ska jag klara av natten, lämna barnen på respektive förskola, ta mig hem till sängen. Väl I sängen ska jag sova mycket, hårt och länge för att när klockan ringer studsa upp som en möbelfjäder. Nu får alla hålla tummar och tår för att det går bra...

... klart slut.


Vi vanliga då?

Varför åker Johnnie Krigström och Matthias Särnholm runt till kändisar av alla de slag och pimpar deras boningar? Har inte de pengar så det räcker till att på egen hand bekosta renoveingen. Dessutom skulle de säkert få bestämma allt själva så det blev som de ville och inte behövde sälja allt på blocket. Carolina Gynning är inte lite otacksam och beter sig som en bortskämd skitunge. Jag begär inte mycket men Johnnie och Matthias är välkomna hem till min familj när som helst och göra i ordning. Jag lovar att inte sälja det  och kalla det skit.

over and out.

’No men – it’s a ladies show’

"Uppför sig kvinnor verkligen så här illa!?"...


....mitt svar på detta är No Shit Sherlock! Kvinnor är inte ett dugg lenare I truten än vad män är. Det är nog inte språket eller beteendet som är intressantast här.  Jag tycker nog att det är mer uppseendeväckande att Ladies Night existerar över huvud taget och det utan att någon protesterar. Ponera att Mens Night skulle turnera Sverige runt med tre Svenska kvinnor, en komiker, en musiker och en artist varav en gladeligen visar musen inför 10000 män I publiken. Jag är övertygad om att Maria Borelius med sitt koppel feminister av alla de slag (även män som  kallar sig feminister) I släptågskulle få frispel helt och förfasa sig över hur hemskt det är med objektifiering av det kvinnliga könet och allmänt kvinnoförtryck... hemska tanke! Jag är dessutom övertygad att om fyra kvinnor skulle besöka tillställningen skulle de INTE bemötas på samma nedvärderande sätt.


RSS 2.0